Subscribe:

Poišči objavo

nedelja, 7. september 2008

Kaj so beljakovinski praški, kot jim radi rečemo?

O njih med ljudmi še vedno kroži precej stereotipov in zmot. Eni jih enačijo z »doping« substancami, drugi so prepričani, da so popolnoma nenaravni, spet tretji menijo, da z njihovim uživanjem pridelaš mišice v stilu Rambota. V resnici so proizvedeni iz običajnih živil (npr. mleko, soja, jajce), katerim, poenostavljeno povedano, s pomočjo posebnih postopkov obdelave odstranijo odvečne ogljikove hidrate in maščobe. Tako ostanejo le koncentrirane beljakovine, ki z dodanimi okusi in sladili predstavljajo praške, kot jih poznamo. Nemalokrat so naravnejši in bolj zdravi od določenih običajnih živil, ki se oglašujejo kot zdrava. Priročni so za uporabo in lahko pomagajo pri premagovanju želje po sladkarijah.
Želite izvedeti več o tej temi?
Pišite mi na aktivmentor@gmail.com

Ni komentarjev: